Lazer Epilasyon Zararlı Mı?
Lazer Epilasyon Zararlı Mı?; Kişisel Lazer Epilasyon seansları oluşturulmadan önce merak edilen Lazer Epilasyon Zararlı Mı başlığında dikkat edilmesi gereken en önemli parametre cihaz seçimi, uygulanan dozun gücü ve periyodik seans aralıkları olup, etkin ve doğru lazer epilasyon tedavisi hakkında merak edilen önemli konu başlıklarına yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.
Ergenlikte ya da sonrasında hormonların etkisi ile tüm vücudu kaplayan kıllar uzamaktadır. Biyolojik cinsiyete bağlı olarak vücudun farklı bölgelerinde çeşitli şekil, tip, renk ve boylarda uzayan bu kıllar derinin üst kısmında ve derinin alt kısmında kök olarak iki bölümden oluşmaktadır. Bu vücut kıllar kozmetik, estetik ve hijyen problemlerine yol açtığı için klasik kıl alma yöntemleri kullanılarak alınmaktadır.
Anajen evredeki yani aktif büyüme evresinde olan kıllar kıllar köklerinden koparılan ya da cilt üzerindeki bölümlerinin kesildiği epilasyon yöntemleri ile alınması sonucunda tekrar gelişerek uzadığını ifade edebiliriz. Ağda, jilet, ip, cımbız ve kimyasal tüy dökücü kremler gibi bu klasik yöntemler acılı ve zahmetli olmasının yanı sıra maksimum birkaç hafta sonra tekrarlanması gerektiği için günümüzde pek çok kadın ve erkek güvenli lazer epilasyon tedavisine başvurmaktadır.
İçindekiler
Lazer Epilasyon Zararlı Mı?
Kılların uzama fonksiyonlarını sağlayan kök hücrelerini hedef alarak büyüme ve gelişme özelliğini hasara uğratan kalıcı epilasyon tedavisi en çok tercih edilen medikal estetik işlemdir. Bu işlemin popüler bir tedavi olması Lazer Epilasyon Zararlı Mı sorusunu da beraberinde getirmektedir. Yalnızca cilt ve kıl kökleri ile sınırlı kalarak cilt katmanlarında ya da iç organlarda risk teşkil etmeyen Lazer Epilasyon tedavisi öncesinde kişiselleştirilmiş tedavi planlamasının oluşturulmasına olanak sunmak için ücretsiz muayenemizden yararlanarak test atımı yaptırabilirsiniz.
Doğru cihaz, doğru doz ve doğru planlama ile uygulanan kişiselleştirilmiş epilasyon tedavisi ile kalıcı ve güvenli sonuç almak için Lazer Epilasyon fiyatları hakkında bilgi edinmek, ücretsiz muayene ve test atımı için randevu almak ya da Lazer Epilasyon Zararlı Mı konu başlığı hakkında merak ettiğiniz soruları iletmek için aşağıda bulunan iletişim formu üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Lazer Epilasyon Güvenli Midir?
Günümüzde en popüler tedavilerden biri olan epilasyon tedavisinin beraberinde getirdiği Lazer Epilasyon Zararlı Mı sorusunda dikkat edilmesi gereken bir takım hususlar bulunmaktadır. Lazer Epilasyon tedavisi doğru cihaz, doğru doz ve seanslarda uygulandığında kalıcı etkili sonuçlar veren sağlıklı ve güvenilir bir yöntemdir. Bu nedenle kişisel tedavi planlamasının oluşturulmasından önce klinik değerlendirme ve test atımı yapılarak cildin ve kılın lazer ışınına vermiş olduğu yanıt değerlendirilmektedir.
Test atımından alınan yanıtın ve olası etkilerin değerlendirilmesi ile tedavi planlaması oluşturulduktan sonra FDA onaylı gelişmiş sistemler ile uygulanarak kalıcı etkili ve başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Sistem başlıkları ile cilt yüzeyine kontrollü ve tekli atımlar yapılarak uygulanan bu tedavide lazer ışınları yalnızca cilt ile sınırlı olduğu için kıl köklerindeki melanin yani siyah boya maddesi tarafından tutunmaktadır. Bu etkinlik sonucunda köklerde kontrollü ani ısı değişiklikleri gelişerek kök hücrelerinin uzama fonksiyonlarını kaybetmesini sağlamaktadır. Periyodik seanslar sonucunda da oluşturulan hasarlar kılların yeniden cilt üzerinde uzamasını önleyerek tedavide hedeflenen başarının elde edilmesini sağlamaktadır.
Tüm bu noktada özellikle Yüz Lazer Epilasyon ve Özel Bölge Lazer Epilasyon işlemlerinde de merak edildiği gibi ışınlar iç organlarda ya da cilt katmanlarında komplikasyon veya risk oluşturmamaktadır. Kısırlık, kanser ve çeşitli hastalıklara neden olmadan yalnızca kıl köklerini hedef alarak etki mekanizmasını çalıştırmaktadır.
Lazer Epilasyonda Kullanılan Cihazlar
Lazer Epilasyon Zararlı Mı başlığı altında ele alınması gereken bir diğer konu ise cihazlardır. Lazer epilasyon cihazları nanometre cinsinden ışık dalga boylarına sahip sistemlerdir. Dalga boylarına göre gruplandırılan bu cihazlar cilt rengi, kıl rengi ve işlem bölgesi gibi parametrelere göre tercih edilmektedir.
Alexandrite Lazer, Nd Yag Lazer, Tarama Lazer, Buz Lazer ve Diode Lazer sistemlerinin kullanıldığı tedavilerde test atımı ile kişiye en uygun cihaz seçimi yapılarak yan etki oluşma olasılığı ortadan kaldırılmaktadır. Böylece kılları daha iyi gören dalga boylarındaki cihaz ile etkin planlama yapılmış olmaktadır.