Lazer Epilasyon
Lazer Epilasyon; İstenmeyen tüylerin vücuttan uzaklaştırılmasında tercih edilen en popüler tedavi Lazer Epilasyon cilt altında bulunan kıl köklerininin uzama özeliklerini bozan lazer ışınlarının kullanıldığı güvenli ve etkili bir epilasyon yöntemi olup, test atımı, cihaz seçimi ve kişisel seans planlaması öncesinde merak edilen Lazer Epilasyon Teknolojileri Nelerdir? Seans Sayısı ve Başarısı gibi önemli konu başlıklarına yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.
İstenmeyen tüyler, daha çok kadınların problemi gibi görünse de günümüzde artık hem erkek hem de kadınlar için can sıkıcı bir sorun hâline gelmektedir. Vücutta bulunan tüy ya da kılların geçici yöntemler ile yok edilmesi, hem zaman hem de maliyet açısından zaman içerisinde yük olmaya başlar.
Epilasyon tedavisi, istenmeyen tüylerle verilen savaşta kalıcı çözüm sunan ve hem kadın epilasyon tedavisi hem de erkek epilasyon tedavisi uygulamaları ile konforlu bir şekilde uygulanabilen bir yöntemdir.
İçindekiler
Lazer Epilasyon
Lazer Epilasyon, lazer teknolojisi tarafından gönderilen ışınlar aracılığı ile deri altında bulunan kıl köklerinin tahribata uğratılması prensibine dayanır. Dokuya ve cilde herhangi bir zarar verilmeden, birkaç seans sonrasında kılların azalmasına ve zamanla yok olmasını sağlar.
Epilasyonun etkisi ve kalıcılığı, uygulanan tedavinin yöntemine ve tamamen hormonal duruma bağlıdır. Hormonal durumların dışında, kliniğimizde yapılan taramalar sonucunda hastanın kıl tipine ve cilt rengine en uygun olan cihaz seçilmekte ve bu sayede oldukça kalıcı sonuçlar elde edilebilmektedir.
Lazer Epilasyonda Kullanılan Cihazlar
Ankara’da tavsiye edilen lazer epilasyon kliniğimizde; Alexandrite Lazer, Nd: YAG Lazer, Tarama Lazer, Buz Lazer, Diode Lazer cihazlarımız sayesinde her kıl türüne ve cinsiyete göre özel olarak işlemler uygulanmaktadır. Lazer Epilasyon, vücudun her bölgesine rahatlıkla uygulanabilmektedir.
Size uygun cihazın belirlenmesi için ön kontrol yaptırmak ve uygun cihazın belirlenmesi için ücretsiz muayene imkânlarımızdan faydalanabilirsiniz. Kliniğimizden randevu alabilmek için aşağıdaki başvuru formunu doldurabilirsiniz.
Alexandrite Lazer Epilasyon
Cilde 3 cm uzaklıktan yapılan bu Alexandrite Lazer teknolojisi, belirli dalga boyutuna sahip olan lazer ışınları, hedef bölgedeki kıl köklerinin yok olmasını sağlar. Çok koyu ya da çok açık tenlilere uygulanmaz. Epilasyon sonrasında, kişinin ten rengine, kıl rengine ve hassasiyetine bağlı olarak maksimum 1-2 saat süren kızarıklıklar meydana gelebilir.
Nd: YAG Lazer Epilasyon
Nd: YAG lazer, diğer epilasyon yöntemleri kadar renge duyarlı bir sisteme sahiptir. Bu sebeple genellikle açık tenli ve koyu renkli kıl yapısına sahip olanlara uygulanmaktadır. Bu tür kılların kökünü yakarak ortadan kaldırmayı hedefleyen bu epilasyon yöntemi, yüz bölgesi hariç vücudun bütün bölgelerinde kullanılabilir.
Tarama Lazer Epilasyon
Soğuk hava verilerek uygulanan Tarama Lazer, ciltte meydana gelebilecek yanıkların önüne geçilerek kıl kökü hedef alınır. Kıl köküne uygulanan lazer ışınları sayesinde, zaman içerisinde kökler tahribata uğrar ve dökülür. Hemen her cilt tipine uygulanan tarama lazer, kıl tipine uygun olarak farklı dalga boyutları seçilerek uygulanır.
Buz Lazer Epilasyon
Diğer lazer yöntemleri arasında en acısız olarak da bilnen Buz Lazer, çok daha geniş bir yüzeyi hedef alarak kısa sürede tüylerin yok olmasını hedefler. Vücudun tüm bölgelerine uygulanabilen bu yöntemde, hem yaz hem de kış aylarında uygulama yapılması mümkündür. Herhangi bir yan etkiye sahip olmamakla birlikte, işlem sonrasında günlük hayata da kısa süre içerisinde devam edilebilir.
Diode Lazer Epilasyon
Diode Lazer Epilasyon uygulamasında, lazer başlığının cilde temas ettirilmesi ile aktif olan kıl kökleri tespit edilir. Deriden gönderilen lazer ışınları sayesinde kıl kökleri öldürülür ve bu kökler zaman içerisinde dökülerek bir daha çıkmaz. Farklı zamanlarda farklı kıl köklerinin çıkması sebebi ile birkaç seans devam edilmesi gerekir. açık ten ve koyu renkli tüylerde çok daha başarılı olan Diode lazer, vücudun hemen her bölgesine gönül rahatlığı ile uygulanabilir.
Lazer Epilasyon Nasıl Yapılır?
Seans öncesinde, işlem uygulanacak olan bölgenin kıllardan arındırılmış ve temizlemiş olması gerekmektedir. İşlem yapılacak olan bölgeye, lazer cihazı tarafından tarama yapılır. Lazer cihazlarının çalışma prensibine göre, cihazdan gelen ışınlar deriden geçerek kıl köklerini tespit eder ve uygun enerjiyi kıl köklerine gönderir.
Gönderilen enerji sayesinde kıl köklerinin tahribata uğraması sağlanır. Uygulanacak olan bölgenin genişliğine ve bölgedeki kıl yoğunluğuna bağlı olarak işleme devam edilir. Lazer Epilasyon işlemi sonrasında tahribata uğrayan kıllar, birkaç gün içerisinde kendiliğinden dökülerek kaybolur.
Lazer Epilasyonun Zararları
İstenmeyen tüylerde kalıcı çözüm olmasına karşın, epilasyonun da birtakım yan etkileri bulunmaktadır. Lazer yaptıranlar, işlem sırası ve sonrasında herhangi bir sağlık problemi ile karşı karşıya kalmazlar. Fakat dikkat edilmesi gereken hususlara önem verilmemesi hâlinde, birtakım cilt sorunları meydana gelebilir.
Herhangi bir cilt rahatsızlığı olan ya da ağır bir ilaç tedavisinde olan kişilerin, epilasyona başlamadan önce muhakkak doktoru ile görüşmeli ve doktorundan onay almalıdır. Bilhassa sedef hastalığı olanların, kullandıkları ilaç ve uygulanan tedaviden dolayı, ilaç kullanımını bırakmasını takip eden ilk 6 ay içerisinde epilasyon yaptırmaması gerekir. İşlem görecek olan bölgede herhangi bir açık yara, kesik ya da iltihap bulunmaması gerekir. Aksi takdirde o bölgeye kesinlikle epilasyon uygulanmaz.
Lazer Epilasyon Hakkında Bilgi
Epilasyon işlem sırasında birtakım kızarıklıklar söz konusu olsa da, bu kızarıklıklar birkaç saat içerisinde kaybolmaktadır. Bu sebeple de işlem sonrasında normal hayata dönülebilir. Kızarıklıkların daha hızlı bir şekilde geçmesi için, işlem gören bölgeye soğuk kompres uygulanabilir.
İşlem sonrasında ilk 24 saat içerisinde alkollü ya da parfüm içeren kimyasal madde uygulanmamalı ve hatta işlem yapılan bölgeye su değdirilmemelidir. İşlem sırasında çıkmamış olan tüylerin, işlemden sonra çıkması durumunda tüylerin kesinlikle ağda, ip ya da cımbızla alınmaması gerekir. Tüylerin çok rahatsız etmesi durumunda makasla kesebilirsiniz.