Koltukaltı Botoksu
Koltukaltı Botoksu; Aşırı Terleme Botoksu olarak da adlandırılan Koltukaltı Botoksu aşırı terleme problemine yol açan ter bezlerinin botoks enjeksiyonuyla bloke edilmesini sağlayan oldukça güvenli enjeksiyon işlemi olup, klinik değerlendirme ve kişisel tedavi planlaması öncesinde merak edilen Koltuk Altı Botoksu Nedir? Özellikleri Nelerdir? Avantajları ve Kalıcılık Süresi gibi önemli konu başlıklarına yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.
Günümüzde pek çok kişi aşırı terleme sorunu nedeni ile hem sosyal hem de profesyonel hayatında başta hijyen sorunu olmak üzere birçok sorun ile karşı karşıya kalmaktadır. Sempatik sinir sisteminin aşırı derecede uyarılması ile ortaya çıkan bu problem medikal estetik uygulamalar içerisinde kullanılan botoks enjeksiyonu ile hafifletilerek ortadan kaldırılabilmektedir.
Koltukaltı Botoksu olarak adlandırılan ve aşırı terleme problemini çözüme kavuşturan bu enjeksiyon tedavisi; deodorant, losyon ve diğer pek çok yöntemin önüne geçemediği vakalarda en ideal tedavi yöntemi olarak uygulanmaktadır. Botoksun tedavi edici özelliğinden yararlanılan bu uygulama sonrasında da terleme şikayetinin yol açtığı sosyal ve psikolojik sorunlar iyileştirilmiş olmaktadır.
İçindekiler
Koltukaltı Botoksu
Aşırı terleme ya da hiperhidrozis olarak adlandırılan bu tabloda uygulanacak botoks tedavisi öncesinde terleme şikayetinin altında yatan nedenlerin incelenmesi, terleme derecesine göre enjeksiyon bölgelerinin tespit edilmesi ve kullanılacak botoks dozunun kararlaştırılması için ücretsiz muayenemizden yararlanarak ön kontrol gerçekleştirebilirsiniz.
Estetik ve kozmetik alanda yaygın olarak kullanılan botoks ve botoksun aşırı terleme tedavisindeki etkinlikleri hakkında soru ve görüşlerinizi iletmek, ücretsiz muayene için randevu talebinde bulunmak ya da Koltukaltı Botoksu fiyatları hakkında bilgi almak için aşağıda bulunan iletişim formunu kullanabilirsiniz.
Koltukaltı Botoksu Nasıl Yapılır?
Koltukaltı Botoksu başarılı sonuçlar veren oldukça basit ve konforlu bir işlemdir. Uygulama esnasında enjeksiyona bağlı gelişebilecek ağrı ve acı hissinin en aza indirilmesi amacı ile her iki koltuk altına lokal anestezik krem sürülmektedir. Yeterli uyuşmanın elde edilmesinin ardından terleme şikayetinin fazla olduğu noktalar belirlenerek enjeksiyon bölgelerine karar verilmektedir.
Terleme şikayetinin derecesine ve sempatik sinir sisteminin uyarılma şiddetine göre belirlenen dozlarda işaretlenen bölgelere ince uçlu iğneler yardımı ile girilerek cilt altına botoks maddesi enjekte edilmektedir. Her iki koltuk altına yavaş ve minimal dozlarda botoks enjeksiyonun tamamlanmasının ardından ortalama 30 dakika gibi kısa bir süre içerisinde işlem tamamlanmış olmaktadır.
Kimler Koltukaltı Botoksu Yaptırabilir?
Aşırı terleme şikayetinin tedavi edilmesi amacı ile uygulanan Koltukaltı Botoksu, 18 yaşını doldurmuş ve aşırı terleme şikayeti bulunan tüm kadın ve erkeklere uygulanabilmektedir. Ancak hamile ve emziren anneler ile birlikte kas hastalığı bulunan kişilere uygulanmamaktadır.
Koltuk Altı Botoksu Sonrası Görülen Etkiler
Koltuk altı botoks tedavisi uygulama bölgesinde, aşırı terleme sorununa yol açan ter bezlerine ulaşarak buradaki sinirleri etkilemektedir. Bu etkileşim ter bezlerinin aşırı ter salgılamasını durdurmakta ve aşırı kasılmayı bloke ederek terleme problemini çözüme kavuşturmaktadır.
Kalıcı bir tedavi yöntemi olmayan ve tekrarlanabilir özelliğe sahip olan bu uygulamanın maksimum etkileri ortalama 2 hafta içerisinde ortaya çıkmaktadır. Maksimum etkinlik sonucunda ter bezlerinin aşırı ter salgılaması belirgin derecede durmaktadır. Bazı kişilerde sorunun tümü ortadan kaldırılabilmektedir. Ancak tedaviden 2 hafta sonra şikayetin aktif olarak devam etmesi halinde ek dozlar uygulanarak istenilen etkinin elde edilmesi sağlanmaktadır.
Koltuk Altı Botoksu Etkinlik Süresi
Enjeksiyon uygulamaları içerisinde kullanılan botoks maddesi kalıcı özelliğe sahip değildir. Bu nedenle aşırı terleme şikayetlerinde kullanılan bu tedavi yönteminin de belli bir etkinlik süresi bulunmaktadır. Ortalama olarak 6 ila 12 ay etkinlik süresine sahip olan bu işlemden sonra tedavinin etkilerinin azalması ya da hafiflemesi halinde Koltukaltı Botoksu tedavisinin tekrarlanması önerilmektedir.
Koltuk Altı Botoksu Yan Etkileri
Medikal estetik uygulamalar içerisinde sıklıkla kullanılan botoks maddesinin bilinen bir yan etkisi bulunmamaktadır. Ancak enjeksiyona bağlı olarak iğne giriş alanlarında kısa süreli kızarma ya da morluklar oluşabilmektedir. Bu etkiler işlemden sonra görülmesi beklenen olası etkiler olup; birkaç gün içerisinde kendiliğinden hafifleyerek kaybolmaktadır.
Ayrıca koltuk altı bölgesinde de dokuyu etkilemediğini ve doku zedelenmesine yol açmadığını ifade edebiliriz. Bununla birlikte yalnızca hızlı çalışan ter bezlerini kalıcı etki ile bloke ederken sosyal ve profesyonel hayatta yaşanılan hijyen ve psikolojik sorunların da önüne geçmektedir.