Kimyasal Peeling
Kimyasal Peeling; Cilt yenileme ve gençleştirme hatta cilt bakımı olarak tercih edilen Kimyasal Peeling cildin daha canlı ve parlak bir görünüm kazanması için kimyasal solüsyonlar aracılığı ile cilt yüzeyine uygulanan derin soyma işlemi olup, cilt analizi ve kişisel tedavi planlaması öncesinde merak edilen Kimyasal Peeling Nedir? Nasıl Uygulanır? Avantajları ve Etkileri gibi önemli konu başlıklarına yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.
Cildin daha genç, canlı ve parlak bir görünüm kazanması için kimyasal solüsyonlar vasıtasıyla uygulanan yönteme Kimyasal Peeling adı verilmektedir. Bu işlem derinin, kimyasal asit uygulaması sayesinde soyulması ve yüzeyel tabakalarının ayrılmasına neden olmaktadır.
İçindekiler
Kimyasal Peeling
Peeling uygulamasında tercih edilen peeling ajanları arasında alfa hidroksi asitler (AHA),glikolik asit, salisilik asit, triklosetik asit (TCA) ve jesner solüsyonu türevlerindedir.
Kimyasal Peeling ile Tedavi Edilebilen Cilt Sorunları
Peeling tedavisi ile pürüzsüz, canlı ve parlak bir cilde sahip olmak mümkündür. Kliniğimizde uygulamış olduğumuz bu yöntem sayesinde tedavi ettiğimiz diğer cilt sorunları arasında güneş lekeleri, yaşlılık lekeleri, cilt kırışıklıkları, çiller, gebeliğe bağlı oluşan lekeler, akne problemi ve izi, var olan sivilcelerin hafifletilmesi gibi sorunlar yer almaktadır.
Bunun yanı sıra el ve dekolte bölgesinde daha genç bir görünüm elde edebilmek için yine peeling uygulamasından faydalanmaktayız. Peeling uygulaması ciltte var olan sorunun türüne göre sınıflandırılan ve ciltte var olan soruna göre uygulanan bir tedavi yöntemidir. Sizlerde; cildinizde var olan sorunun analizi ve eeling tedavisinde uygulanması gereken yöntemin belirlenmesi için, kliniğimizde yer alan ücretsiz muayene fırsatımızdan yararlanabilir ya da işlem hakkında merak ettiğiniz fiyat, soru ve düşüncelerinizi aşağıdaki formu doldurarak bizlere ulaşabilirsiniz
Kimyasal Peeling Etki Mekanizması
Kimyasal Peeling yöntemi ile amaçlanan cildin üst tabakasında yüzeysel bir soyulma gerçekleştirerek, cildin kendi kendini yenileme mekanizmalarına etki etmektir. Cildin genç, parlak ve canlı bir görünüme kavuşması için öncelikle kontrollü bir şekilde soyulması gerekmektedir. Soyulma işlemi sonrası kendini yenileme mekanizmalarını devreye sokan cilt, daha fazla elastin ve kolajen üretmeye başlayacaktır. Bunun yanı sıra cildin üst tabaksında yer alan ölü deri arındırılarak, alttan daha canlı ve parlak cilt tabakası ortaya çıkmış olacaktır.
Kimyasal Peeling Nasıl Yapılır?
Kimyasal Peeling işlemi öncesinde cilt temizlenir ve yağlarından arındırılır. Daha sonra cilde uygun peeling solüsyonu seçilerek tedavi edilecek olan bölgeye uygulanır. Uygulanan peeling yöntemi ve seçilen solüsyon göz önünde tutularak bir müddet beklenilir. Ardından solüsyonu nörtralize eden formül uygulanarak işlem sonlandırılır. Kimyasal Peeling işlemi sırasında ciltte hafif yanma ve batma hissedilmesi normaldir. İşlem sonunda cilde iyileştirici krem ve güneş koruyucu krem sürülmektedir. Peeling işlemi sonrasında sosyal yaşama devam edilebilmektedir.
Kimyasal Peeling Çeşitleri Nelerdir?
Kimyasal peeling öncesi kliniğimizde yaptıracağınız ücretsiz ön muayene sırasında, cildinizde var olan sorun ve uygulanması gereken yöntem belirlenmektedir. Kimyasal Peeling işlemi ise ciltte var olan sorunun derinliğine bağlı olarak üç peeling ajanından biri tercih edilerek yapılmaktadır.
Yüzeyel Peeling
Yüzeyel peeling işlemi daha çok meyve asitleri, glikolik, laktik ve salisilik asit kullanılarak uygulanan bir yöntemdir. Uygulama esnasında kullanılan asitler küçük moleküllere sahip olduğundan yalnızca derinin üst tabakasına etki etmektedir. Bu yüzden sıklıkla akne, siyah nokta ve hafif kırışıklık tedavisinde uygulanmaktadır. Yüzeyel peeling işlemi 10-15 dakika sürmekte ve işlem sonrasında kolaylıkla sosyal yaşama devam edilmektedir.
Orta Derinlikte Peeling
Orta derinlikte peeling işlemi sırasında cilde glikolik asit ve TCA-Trikloroasetik asit uygulanmaktadır. Bu yöntem daha çok orta dereceli kırışıklık, güneş hasarı ve pigmentasyon sorunlarının tedavisinde oldukça etkin bir yöntemdir. İşlem sonunda cildin kızarması ve ödem oluşması beklenilmektedir. 1 hafta içerisinde cilt giderek koyulaşmaya ve dökülmeye başlayacaktır. Cildin tamamen iyileşmesi 10 gün sürebilmektedir.
Derin Peeling
Derin peeling işlemi sırasında Fenol, TCA(%50),Jessner’s ve Bakers solüsyonları kullanılmaktadır. Daha çok sivilce ve akne izi, derin kırışıklık ve cilt lekeleri tedavisinde kullanılmaktadır. Derin Peeling işlemi lokal anestezi altında yapılmaktadır. İşlem sonrası oluşacak ağrılar için ağrı kesici ilaç kullanılması gerekmektedir. Derin Peeling işlemi sonrasında yüzde oluşan şişlikler 1-2 hafta devam edebilmektedir. Cildin tamamen iyileşmesi 1 ay sürerken, cilt üzerindeki kızarıklığın geçmesi 3 ayı bulabilmektedir. Kimyasal Peeling yöntemleri arasında en etkin ve uzun süren yöntem derin peeling işlemidir.
Kimyasal Peeling Seans Süresi ve Sayıları
Peeling işleminde ki seans süresi ve sayısı, ciltte var olan sorunun nedeni ve türüne göre değişkenlik göstermektedir.
- Yüzeyel Peeling işleminde; genel olarak 1-4 hafta arayla ve 4-8 seans,
- Orta Derinlikte Peeling işleminde; 2-4 ay arayla 2-4 seans,
- Derin Peeling işleminde ise tek seans yeterli olmaktadır.
Kimyasal Peeling işlemi hakkında merak ettiğiniz tüm soru ve düşünceleriniz için altta yer alan iletişim formunu doldurarak kliniğimizle iletişime geçebilir ve randevu talebinde bulunabilirsiniz.