Size bir telefon kadar yakınız
0312 419 00 50
Dil Seçin
trende

Cilt Lekeleri

Cilt Lekeleri

    Cilt Lekeleri; Doğuştan, çevresel ve genetik faktörler sonucu oluşabilen Cilt Lekeleri, deride çeşitli faktörler sonucunda pigmentasyon sorunu nedeni ile ortaya çıkan ve renk eşitsizliklerine yol açan bir cilt problemi olup, leke tedavisi öncesinde merak edilen Cilt Lekelerinde Uygulanan Tedavi Yöntemleri Nelerdir? Etkileri ve Cilt Lekesi Çeşitleri gibi önemli konu başlıklarına yazımız içerisinden ulaşabilirsiniz.

    Cildimiz vücudumuzu kaplayan en büyük organımızdır. Elbette diğer tüm organlarımızda olduğu gibi cildimizde de yıllar içinde bir takım deformasyonlar ve sorunlar meydana gelmektedir. Cilt Lekeleri de bu sorunlarının başında yer almaktadır.  Vücudun hemen her yerinde farklı türde cilt lekesi meydana gelebilmektedir.

    Cildimize renk veren melanin pigmentinin, belirli bölgelerde olduğundan daha fazla toplanması veya birikmesi cilt lekelerini oluşturmaktadır. Elbette cildimizde meydana gelen bu lekelerin altında birçok farklı neden yer almaktadır.

    Cilt Lekeleri

    Cilt lekeleri normal cilt tonundan daha koyu veya açık olduğundan, oldukça belirgindir ve bu durum cilt lekesi problemi yaşayan kişileri psikolojik anlamda da rahatsız etmektedir. Cilt lekelerine neden olan faktörler arasında genetik, güneş ışınları, ergenlik, yaşlanma, gebelik ve diğer dış faktörler yer almaktadır.

    Kliniğimizde Cilt Lekeleri tedavisi konusunda birçok tedavi yöntemi yer almaktadır. Ücretsiz ön muayenemize gelerek cilt tipinize ve sorunuza yönelik en uygun tedavi yönteminin belirlenmesini sağlayabilir ve tedavi planlamanız oluşturabilirsiniz. Ayrıca aşağıda yer alan iletişim formu üzerinden Cilt Lekesi tedavileri fiyatları hakkında bilgi alabilir ve randevu talebinde bulunabilirsiniz.

    Leke Tedavisi
    BENZER TEDAVİLER
    Leke Tedavisi
    Leke Tedavisi lekesinin tonuna, derinliğine, genişliğine ve bulunduğu bölgeye göre farklı teknikler ile uygulanan medikal estetik tedavi yöntemleridir.

    Cilt Lekesi Çeşitleri

    Cilt lekeleri cilt üzerinde cilt renginden daha koyu veya daha açık renkte görülebilmektedir. Lekelerin altında yatan faktörler ve buna bağlı lekenin görünümü de farklılık göstermektedir. Cilt lekesi çeşitleri arasında en sık karşımıza çıkan doğum lekeleri, yaşlılık lekeleri, güneş lekesi, sivilce lekesi, hiperpigmentasyon, çil lekeleri, melasma, hemanjiyom ve vitiligo olarak sıralanmaktadır.

    Doğum lekesi: doğumdan itibaren cildimizde bulunan lekeler doğum lekesi olarak adlandırılır. Kırmızı renkte görülen lekeler “vasküler doğum lekesi” kahverengi, gri, mavimsi veya siyah renkte olan lekeleri ise “pigmentli doğum lekesi” olarak adlandırılır.  Doğumdan itibaren ciltte yer alan bu lekeler sağlığı etkilemezler ve genellikle zararsızdırlar. Fakat özellikle yüz bölgesinde yer alan cilt lekeleri kişileri psikolojik anlamda olumsuz etkilediği takdirde tedavi edilerek alınabilmektedir.

    Yaşlılık Lekesi: Özellikle 50 yaş ve üzeri kişilerde sıkça rastlanılan yaşlılık lekeleri koyu kahverengi ve genel olarak oval şeklindedir. Çoğunlukla el üstü, ön kol, sırt, omuz ve yüz bölgesinde oluşmaktadır.

    Güneş Lekesi: Sıkça görülen cilt lekesi problemi olan güneş lekeleri özellikle yaz aylarında kişilerin aşırı güneş ışınına kalmalarından dolayı ortaya çıkmaktadır. Koyu kahverenginde görülen güneş lekeleri burun, alın, yanak, üst dudak, boyun ve kollarda görülmektedir. Güneş lekeleri kozmetik anlamda kişileri rahatsız eden bir durumdur.

    Sivilce Lekesi: Ergenlik döneminde meydana gelen iltihaplı akne oluşumu, folikül duvarında yırtılma meydana getirerek alt deriye zarar vermektedir. Akneler yüzeysel ise cilt üzerinde yara izi oluşmamaktadır. Fakat alt derinin etkilendiği durumlarda akne izi kalması muhtemeldir.

    Hiperpigmentasyon: Cilde renk veren melanin pigmentinin deri altında aşırı üretimi ve toplanması soncu oluşan koyu lekelere hiperpigmentasyon adı verilmektedir. Çiller, koyu lekeler, güneş ışınlarına maruz kalma sonucu oluşan bronzluk, koyu halka ve akne izleri hiperpigmentasyon olarak nitelendirilir. Genel olarak sırt, göğüs, omuz, el üstü, kol ve bacakların dışa bakan kısmında görülmektedir.

    Çil Lekeleri:  Özellikle yaz aylarında ortaya çıkan çiller alın, yanak, çene ve burun kısmında açık veya koyu kahve lekeler olarak görülmektedir. Çiller kış aylarında daha az ve belirsizdir.

    Melasma: Gebelik lekesi olarak adlandırılan melasma, hamilelik döneminde yaşanan hormonal değişimlere bağlı olarak alın, yanak ve çene bölgelerinde sınırlı ve keskin lekeler olarak görülmektedir.

    Hemanjiyom: Kan damarlarının kümelenirken ciltte oluşturduğu kırmızı lekelere hemanjiyom adı verilmektedir. Cilt harici karaciğerde ve diğer iç organlarda da meydana gelebilmektedir.

    Vitiligo: Melanosit hücrelerinin melanin üretmemesinden kaynaklı oluşan, deri üzerinde beyaz lekeler halinde ortaya çıkan bir hastalıktır. Her ne kadar sağlığa bir zararı olmasa da, cilt üzerinde oluşan beyaz lekeler kişileri kozmetik görünüm açısından olumsuz yönde etkilemektedir.

    Lazerle Cilt Lekesi Tedavisi

    Son yıllarda cilt tedavilerinde sıkça kullanılan Lazer yöntemi, Cilt Lekeleri tedavisinde tercih edilmekte ve oldukça başarılı sonuçlar elde edilmektedir. Lazer kısaca yoğun ışık demetidir. Yoğun ışık demeti hedef alana iletildiği anda ısı enerjisine dönerek etki etmektedir.

    Lazer ışınları yalnızca melanin pigmentine etki ettiğinden, bölgede bulunan sağlıklı hücreler lazer ışınlarından etkilenmeyecektir. Lazerle leke tedavisinde cilt üzerinde oluşan lekeler giderilirken, kollajen üretimini arttırdığından cildin daha genç bir görünüme kavuşmasını da sağlamaktadır.

    Fiyat Teklif ve Randevu Formu
    Cilt Lekeleri Hakkında Detaylı Bilgi ve Fiyat Teklifi Almak İçin Lütfen Aşağıdaki Formu Doldurunuz Uzmanlarımız Size En Kısa Sürede Dönüş Yapacaktır.

      Call Now Button